Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Steinsennep
Steinsennep

Steinsennep - Diplotaxis tenuifolia

Navn Steinsennep
Latinsk navn Diplotaxis tenuifolia
Familie Korsblomstfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap 1
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Klumpformende kortlevd staude som blir ca 60 cm høy og 30 cm vid. Rucolas staudeslektning. Betraktes som et ugress i varmere strøk, men har liten spredningskapasitet i Norge selv om den finnes forvillet fra hager. Lever lenger i skrinn jord og foreksempel steinsprekker i veggen. Kortlevd i næringsrik jord. Bladene, stengelen og blomsten er alle spiselige. Bladene kan spises gjennom hele vekstsesongen, stilken når den er ung. Bladene har en fyrrig peppersmak og smaker som en sterk rucola. Gir avlinger fra tidlig vår til sent på høsten, og gjennom vinteren hvis den er mild.

Formering av steinsennep

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : Kan såes direkte på voksested eller forkultiveres. Kan såes på høsten.

Steinsennep sorter

Discovery: Diplotaxis tenuifolia var. erucoides. Mørke blader og særegen aroma.
Dragon's Tounge: Lilla vener på bladene, ganske mild på smak. Britisk sort.
Giove: Ny sort odlet frem for smak. Mørke blader, særegen aroma og mild på smak.
Napoli: Oprett vekst og sein blomstring
Olive Leaf/A Foglia Di Olivo: Diplotaxis tenuifolia var. integrifolia. Italiensk sort med utypisk smak. Utseende nær olivenblad og en mer distinkt aroma og sterkere smak enn arten.